Chobotnice na červeném víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Cibulka jarní
  • 5 g Oregano sušené
  • 40 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno červené
  • 80 ml Ocet vinný červený
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 kg Chobotnice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1072 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1140.3 mg
  • Vláknina 4630.8 mg
  • Vitamín A 4630.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chobotničky kuchyňsky připravíme, vložíme do velkého hrnce a ve vlastní šťávě prudce 15-20 minut vaříme. Přidáme olej a cibulky, promícháme, přidáme ocet, víno, oloupané a nadrobno nakrájené rajče, bobkový list, oregano,sůl, 250 ml vody a 1/2 lžičky drceného černého pepře, uvedeme do varu. Poté příkon tepla zmírníme a pomalu vaříme 1,5-2 hodiny. Není-li maso dost měkké, necháme ještě lehce potopené krátce vařit. Tekutina by se měla zredukovat tak, aby byly chobotničky zakryté.

Komentáře k receptu