Pastitsáda z Kerkyry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 5 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 2 dl Víno červené
  • 3 dl Olej rostlinný
  • 1 kg Telecí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1086 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 631 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 1096.6 mg
  • Vláknina 9800 mg
  • Vitamín A 9800 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso prošpikujeme stroužky česneku, osolíme, opepříme.

  • 2

    Na hluboké pánvi rozpálíme olej, zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme omyté a osušené telecí maso a zprudka orestujeme. Zalijeme vínem a rozmixovanými rajčaty, přidáme vodu a vaříme hodinu na mírném ohni.

  • 3

    Mezitím uvaříme makarony podle návodu.

  • 4

    Hotové maso naporcujeme a podáváme s makarony, přelité omáčkou a posypané strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu