Losos v listovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Listové těsto
  • 600 g Losos - filety
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 g Muškátový květ
  • 25 g Mouka pšeničná T 400
  • 40 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 610 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 162.1 mg
  • Draslík 653.2 mg
  • Vláknina 7212 mg
  • Vitamín A 7212 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme nasekanou petržel a šalvěj, 1 lžíci citronové kůry, sůl, bílý pepř a muškátový květ. Pracovní plochu posypeme moukou, listové těsto rozdělíme na čtvrtiny a každou čtvrtinu rozválíme. Na těsto klademe vždy jeden filet, který pokapeme citronovou šťávou a navršíme na něj připravenou bylinkovou směs. Okraje těsta přes náplň uzavřeme - těsto můžeme vytvarovat dle naší fantazie, třeba jako měšec nebo rybu - a položíme je na plech, vyložený papírem na pečení. Rozšleháme vejce se smetanou a potřeme jím listové těsto. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut dozlatova.

  • 2

    Doplníme listovým salátem s vinaigrette.

Komentáře k receptu