Čerstvé těstoviny s bylinkovou strouhankou a ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Oříšky piniové
  • 450 g Těstoviny konzumní
  • 350 g Strouhanka
  • 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Majoránka čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 872 kcal
  • Sacharidy 133 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 699 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 303.2 mg
  • Vláknina 5808.3 mg
  • Vitamín A 5808.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme posekanou pažitku, petrželku, drobně posekané piniové oříšky, pokrájený rozdrcený česnek, majoránku a strouhanku z bílého pečiva. Směs smažíme na pánvi na 3 lžících oleje, až strouhanka zrůžoví, ale není křupavá. Poté směs udržujeme teplou.

  • 2

    V osolené vodě vaříme zhruba 5 minut čerstvé nudle. Poté je scedíme, vsypeme do mísy, pokapeme 2 lžícemi oleje a řádně promícháme. Přisypeme bylinkovou směs, opět promícháme a hned servírujeme. Strouhaný ovčí sýr podáváme v misce.

Komentáře k receptu