Těstoviny s omáčkou ze sušených rajčat s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Fusilli
  • 85 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 750 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 10 ks Bazalka
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 6.1 mg
  • Draslík 490 mg
  • Vláknina 11783.8 mg
  • Vitamín A 11783.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušená rajčata (nikoliv v nálevu) zalijeme horkou vodou a necháme pět minut odstát. Poté třetinu rajčat vyndáme a pokrájíme na kousky. Zbytek rajčat i s výluhem rozmixujeme.

  • 2

    Ve velkém rendlíku na oleji za občasného míchání restujeme na středním plameni cibuli. Po pěti minutách přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, až zrůžoví. Poté do rendlíku vlijeme pyré, rajčata a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutách vmícháme posekané bylinky, osolíme a opepříme podle chuti a ještě chvíli zahříváme. Poté směs odstavíme.

  • 3

    V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a udržujeme v teple.

  • 4

    Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, přelijeme omáčkou, ozdobíme posekanými lístky bazalky a řádně promícháme. Ihned podáváme ozdobené strouhanými parmezánem. Můžeme přidat ještě listy salátu, ale není to nutné.

Komentáře k receptu