Čokoládová pěna s pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Čokoláda hořká
  • 50 g Cukr krupice
  • 150 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 60 ml Pomerančová šťáva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 787 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 192 mg
  • Draslík 647.5 mg
  • Vláknina 15635 mg
  • Vitamín A 15635 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme čokoládu. Odstavíme a postupně vmícháme po jednom žloutky, cukr, pomerančovou šťávu a polovinu kůry nakrájené na kostičky.

  • 2

    Z bílků našleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme do čokolády. Směs přemístíme do mísy a dáme na 3 hodiny vychladit do lednice. Před podáváním dozdobíme zbývající pomerančovou kůrou.

Komentáře k receptu