Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly a čerstvých hub

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Fusilli
  • 350 g Houby čerstvé
  • 250 g Sýr Gorgonzola
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 981 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1071 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 172.5 mg
  • Draslík 431.8 mg
  • Vláknina 11285.2 mg
  • Vitamín A 11285.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a necháme na teple.

  • 2

    V mezičase v silnostěnném rendlíku na oleji restujeme za častého míchání houby, které jsme nakrájeli na plátky. Po pěti minutách přidáme drobně posekaný česnek, smažíme ještě asi dvě minuty. Do rendlíku vmícháme smetanu a minutu vaříme. Poté vsypeme sýr rozdrobený na malé kousky a na mírném ohni směs mícháme, až se sýr rozpustí. Ihned omáčku odstavíme, ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Těstoviny v míse promícháme s omáčkou, ozdobíme sekanou petrželovou natí a hned podáváme.

Komentáře k receptu