Omáčka z červeného vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 100 g Hovězí maso mleté
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 400 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Víno červené
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 290 mg
  • Vláknina 11276.2 mg
  • Vitamín A 11276.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté hovězí maso důkladně opečeme na horkém oleji. Oloupeme cibuli a česnek, očistíme zeleninu, vše nakrájíme na velmi drobné kousky. Přidáme je k masu spolu s rajským protlakem a znovu řádně opečeme. Přilijeme červené víno, ochutíme bobkovým listem a hřebíčkem a necháme v nezakryté nádobě vařit 15-20 minut. Scedíme, ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou, vmícháme vločky studeného másla. Jakmile se omáčka spojí, nesmí se již znovu vařit.

Komentáře k receptu