Frankfurtská zelená omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 10 g Hořčice Dijonská
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Okurky nakládané
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 681 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 154.9 mg
  • Draslík 209.3 mg
  • Vláknina 1822.5 mg
  • Vitamín A 1822.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bylinky očistíme, opereme a jemně nasekáme. Vejce a okurku oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Jogurt smícháme se smetanou, hořčicí a trochou citronové šťávy. Přidáme bylinky, vejce, okurky, dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu