Italská Aioli

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 250 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 490 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 54.1 mg
  • Vláknina 977.5 mg
  • Vitamín A 977.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 25.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařený žloutek jemně rozmixujeme s trochou horké vody a oloupaným česnekem. Směs vmícháme do majonézy.

  • 2

    Domácí majonéza [25402]:

  • 3

    Do misky dáme žloutek, sůl, pepř a za stálého míchání přidáváme po kapkách olej, dokud směs nezačne houstnout. Poté přiléváme olej rychleji, až vyšleháme hustou majonézu.

Komentáře k receptu