Medová marináda se sherry ke grilovaným žebírkům
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1663 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 126 g
 - Sodík 2712 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 303.8 mg
 - Draslík 1106.7 mg
 - Vláknina 947.5 mg
 - Vitamín A 947.5 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 15.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žebírka omyjeme, osušíme a rozložíme do ploché široké mísy. Česnek a šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Smícháme s olejem, sherry, oreganem, cukrem, solí a pepřem. Marinádou přelijeme žebírka a několikrát je obrátíme. Mísu zakryjeme pokličkou nebo fólií a odložíme na chladné místo. Necháme marinovat nejméně 24 hodin.
 - 
                                2
Maso necháme dobře okapat a marinádu zachytíme. Žebírka rozložíme na gril a pomalu propékáme. Několikrát obrátíme a často potíráme zbylou marinádou. Po 15 minutách maso potřeme medem a grilujeme dalších 10 minut, dokud se nevytvoří zlatavá kůrka.
 - 
                                4