Brusinková omáčka k falešné kančí pečeni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 20 g Křen
  • 10 g Sůl
  • 250 g Cukr krupice
  • 400 g Zelenina kořenová
  • 15 g Jalovec
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 10 g Pepř černý celý
  • 500 g Brusinky
  • 40 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno červené
  • 250 ml Ocet vinný červený
  • 1 ks Pomeranče
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 stroužek Česnek
  • 12 plátek Vepřová kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 688 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 14.2 mg
  • Draslík 316.5 mg
  • Vláknina 14248.4 mg
  • Vitamín A 14248.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené víno, ocet a 250 ml vody svaříme s cibulí, česnekem, kořením, cukrem, solí a plátky pomeranče. Marinádu necháme vychladnout, přelijeme jí maso, jež pak marinujeme 2 dny.

  • 2

    Maso vyjmeme, osušíme a vetřeme do něj sůl a pepř. Marinádu přecedíme. Maso opečeme v horkém oleji. Přidáme polévkovou zeleninu a polovinu marinády a dusíme 70-80 minut. Během této doby několikrát obrátíme a podle potřeby přiléváme marinádu. Omyté brusinky smícháme s cukrem a prudce vaříme 3 minuty. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Šťávu protřeme sítem, znovu povaříme a smícháme s 5 lžícemi uvařených brusinek. Přidáme zakysanou smetanu, podle potřeby sůl a pepř a omáčku dochutíme nastrouhaným křenem.

Komentáře k receptu