Hříbková omáčka s telecími karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 20 g Hořčice
  • 6.67 g Máslo čerstvé
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 60 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Houby sušené
  • 60 g Šalotka
  • 10 g Jíška instantní
  • 40 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 500 g Telecí maso mleté
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 301.1 mg
  • Draslík 884.3 mg
  • Vláknina 4509 mg
  • Vitamín A 4509 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na trošce másla zesklovatíme šalotku. Střídku chleba nakrájíme na plátky, přelijeme mlékem a důkladně vymačkáme. Chleba, vejce, žloutek, hořčici, tymián a šalotku promícháme. Rajčata pokrájíme na drobné kousky. Smícháme je s chlebovou hmotou a masem, osolíme a opepříme. Vytvarujeme osm karbanátků a v rozpáleném másle je osmažíme dozlatova. Lžíci másla uchováme.

  • 2

    Houby namočíme na 30 minut do 250 ml vlažné vody. Cibuli a česnek podusíme ve zbývajícím másle doměkka. Přidáme namočené houby i s vodou a vaříme 10 minut. Přilijeme smetanu a dále vaříme 10 minut. Omáčku rozmixujeme a podle potřeby zahustíme instantní jíškou. Dochutíme petrželkou a zjemníme šlehačkou.

Komentáře k receptu