Rajská omáčka s bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 100 g Bazalka
  • 60 ml Olej olivový
  • 380 ml Víno bílé
  • 80 ml Ocet Sherry
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 6 ks Rajčata
  • 3 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 907.8 mg
  • Vláknina 5165 mg
  • Vitamín A 5165 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, rozkrojíme na polovinu, odstraníme tvrdé části kolem stopky, zbytek jemně nakrájíme.

  • 2

    Omyjeme bazalku, osušíme, lístky nakrájíme na úzké proužky. Oloupeme šalotky, jemně pokrájíme a podusíme na másle. Zalijeme octem, olejem, bílým vínem a citronovou šťávou, směs vaříme tak dlouho, dokud se jedna třetina nevyvaří.

  • 3

    Přidáme rajčata a bazalku, dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu