Plněná rajčata sýrem a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Šunka dušená
  • 50 g Sýr Čedar
  • 20 g Řeřicha
  • 4 g Sůl
  • 350 ml Voda pitná
  • 3 kávová lžička Kapary
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Rajčata
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 2357 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 71 mg
  • Draslík 263.8 mg
  • Vláknina 6025 mg
  • Vitamín A 6025 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, osušíme. Odkrojíme vršky, lžící na grep vydlabeme vnitřky a dáme je do mísy. Nakrájíme na malé kostičky šunku, kyselé okurky, sýr, přidáme majonézu a nasekané kapary,osolíme a vše dobře promícháme. Touto směsí naplníme rajčata. Vejce uvaříme natvrdo( max 6 minut), rychle zchladíme studenou vodou a oloupeme. Nakrájíme na plátky a každé rajče ozdobíme jedním plátkem a dáme na pár minut do ledničky vychladit. Servírujeme přizdobené snítkou řeřichy.

Komentáře k receptu