Sýrová smetanová omáčka s broskvemi s Farfalle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Broskve
  • 30 g Šalotka
  • 400 g Smetana 12% (konzumní)
  • 500 g Sýr Gouda 45%
  • 400 g Těstoviny Farfalle
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1150 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 1553 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 206.5 mg
  • Draslík 403.4 mg
  • Vláknina 9795 mg
  • Vitamín A 9795 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 122.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve rozpůlíme, oloupeme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na

  • 2

    malé kostičky. Tvrdé broskve ponoříme na okamžik do vroucí vody a potom z nich stáhneme slupku.

  • 3

    Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme je na 2 lžících másla. Přilijeme smetanu, vše přivedeme k varu. Do horké smetany (nesmí se vařit) vmícháme strouhaný sýr a ochutíme ji bílým vínem. Přivedeme k varu dostatečné množství vody. Řádně osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Poté je slijeme a promícháme se zbývajícím máslem. Do omáčky vložíme broskve, prohřejeme je, ochutíme solí a pepřem. Otrháme lístky bazalky, nakrájíme je na proužky.

  • 4

    Těstoviny promícháme s omáčkou a bazalkou.

Komentáře k receptu