Omáčka Amatriciana s Bucatiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Těstoviny Bucatini
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 200 g Slanina vepřová
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 809 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1353 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 173.7 mg
  • Draslík 592.7 mg
  • Vláknina 5938.5 mg
  • Vitamín A 5938.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule rozpůlíme a nakrájíme na proužky, česnek jemně nasekáme. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Z rajčat vykrojíme stonky a ponoříme je do vařící vody. Vybereme je odpěňovačkou, ochladíme studenou vodou a oloupeme.

  • 2

    Oloupaná rajčata rozčtvrtíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme rovněž na proužky. Cibuli a slaninu opečeme na olivovém oleji a přidáme konzervovaná rajčata. Mírně vaříme asi 15 minut, potom přidáme proužky čerstvých rajčat, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Slijeme a trochu vody si ponecháme. Těstoviny promícháme s cibulovou omáčkou, přidáme několik lžic vody, ve které se těstoviny vařily, a zjemníme nasekanou petrželkou. Upravíme na talíře a posypeme nasekaným vejcem a parmazánem.

Komentáře k receptu