Rajská omáčka s červeným vínem a Tortellini

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 400 g Rajčata
  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 100 g Salám Mortadela
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 250 g Mozzarella
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 400 g Těstoviny Tortellini sýrové
  • 250 ml Víno červené
  • 100 ml Víno portské
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1234 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 116.4 mg
  • Draslík 700.7 mg
  • Vláknina 11489 mg
  • Vitamín A 11489 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Papriky oloupeme a nakrájíme na velmi jemné proužky. Cibuli rovněž nakrájíme na tenké proužky, česnek prolisujeme. Zahřejeme olivový olej a papriky, cibuli a česnek trochu opečeme. Přilijeme červené a portské víno, přidáme bobkový list a tekutinu vyvaříme na jednu třetinu. Přidáme rajčata, práškovou papriku a smetanu a necháme jednou přejít varem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vymastíme zapékací mísu a rozložíme do ní těstoviny. Přelijeme je rajskou omáčkou a poklademe plátky salámu a plátky mozarelly. Osolíme, opepříme a posypeme několika lístky oregana. V horké trou-bě zapékáme 25-30 minut. Před podáváním posypeme zbývajícím čerstvým oreganem.

Komentáře k receptu