Ořechový dresink k fazolovému salátu s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Fazole bílé
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Cukr krupice
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 100 g Roketa
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 1268.9 mg
  • Vláknina 16707.2 mg
  • Vitamín A 16707.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé fazole namočíme přes noc do dostatečného množství vlažné vody. Druhý den je necháme okapat na sítu a pak je krátce opečeme na 1 lžíci oleje. Zalijeme vodou, přidáme tymián, rozmarýn a bobkový list a na mírném plameni vaříme doměkka.

  • 2

    Uvařené fazole scedíme, zalijeme je 5 lžícemi oleje a octa a necháme marinovat. Okořeníme solí, cukrem a pepřem a ochutíme nasekanými vlašskými ořechy. Steaky z rošťence osolíme a opepříme a na grilovací pánvi po obou stranách opékáme podle chuti 6-8 minut. Vyjmeme je z pánve, zavineme do alobalu a necháme 5 minut odpočívat. Vlažný fazolový salát smícháme s očištěnými omytými a dobře okapanými listy rokety a rozdělíme na talíře. Maso vyjmeme z alobalu, ostrým nožem nakrájíme tenké plátky a rozložíme je na připravené talíře. Pokapeme šťávou z masa. Podle chuti ještě posypeme hrubě drceným pepřem.

Komentáře k receptu