Vídeňský Sachrův dort

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr krupice
  • 250 g Čokoláda hořká
  • 200 g Čokoláda hořká
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 189.3 mg
  • Draslík 290.9 mg
  • Vláknina 7875 mg
  • Vitamín A 7875 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo zpěníme s cukrem, vmícháme rozpuštěnou čokoládu a vanilkovou tresť. Postupně zašleháme žloutky a nakonec přimícháme mouku. Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka vmícháme do čokoládové směsi.

  • 2

    Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a povrch uhladíme. Korpus pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 45-60 minut. Po upečení necháme ve formě vychladnout.

  • 3

    V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, až se čokoláda zcela rozpustí. Vmícháme vanilkovou tresť a za občasného promíchání necháme polevu částečně vychladnout.

  • 4

    Vychladlý korpus rozkrojíme, potřeme polovinou nahřáté marmelády, dort spojíme a zbylou marmeládou potřeme na povrchu i na okrajích.

  • 5

    Korpus položíme na mřížku, pod kterou jsme dali talíř. Dort potřeme polevou po celém povrchu a necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu