Hovězí guláš se žampiony

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 125 ml Víno červené
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Jíška instantní
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 653 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 76.1 mg
  • Draslík 489.9 mg
  • Vláknina 4439 mg
  • Vitamín A 4439 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na rozehřátém oleji zprudka opečeme omyté, na kousky nakrájené maso. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a očištěné, na kostičky nakrájené papriky. Okořeníme mletou paprikou a cayenským pepřem, zalijeme vývarem a vínem, uvedeme do varu. Pod pokličkou dusíme asi 2 hodiny.

  • 2

    Potom přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, dusíme ještě 30 minut. Vmícháme jíšku, přilijeme smetanu, chvíli povaříme. Nakonec vsypeme nasekanou petrželku.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou těstoviny.

Komentáře k receptu