Rybí prsty s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 115 g Strouhanka
  • 225 g Treska aljašská
  • 300 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 889 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 451 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 82.1 mg
  • Draslík 327.3 mg
  • Vláknina 5328 mg
  • Vitamín A 5328 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 7.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou, mletou paprikou, solí a pepřem.

  • 2

    Omyté filety z tresky nakrájíme na pruhy a postupně je obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s trochou vody a nakonec v ochucené strouhance.

  • 3

    V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje, vložíme rybí prsty a smažíme je 1-2 minuty po každé straně. Vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 4

    Podáváme ozdobené snítkou petrželky a dílky omytého citronu. Můžeme doplnit ochucenou majonézou.

Komentáře k receptu