Marcipánová omáčka k ovocnému salátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Med včelí
  • 50 g Marcipánová hmota surová
  • 75 g Ořechy vlašské
  • 250 g Mléko polotučné
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Broskve
  • 2 ks Jablka
  • 6 cl Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 464.3 mg
  • Vláknina 10482.5 mg
  • Vitamín A 10482.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marcipán nastrouháme nahrubo a za stálého míchání rozpustíme v teplém mléce. Vmícháme brandy a necháme vychladnout. Jablka a broskve omyjeme a osušíme. Ovoce rozpůlíme, vyjmeme jádřince a pecky, dužinu nakrájíme na úzké špalíčky. Ihned promícháme s citronovou šťávou a medem, uložíme do chladu. Ořechy nasekáme nahrubo a opražíme. Vlažnou marcipánovou omáčku nalijeme na ovoce a posypeme ořechy.

Komentáře k receptu