Krém z kozího sýra ke gratinovaným fíkům

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Med včelí
  • 50 g Sýr kozí
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 80 g Cukr krupice
  • 140 g Mascarpone
  • 100 g Sušenky zázvorové
  • 25 g Limetka
  • 30 g Rozmarýn čerstvý
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Víno portské
  • 6 ks Fíky čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 59.5 mg
  • Draslík 585.5 mg
  • Vláknina 13640 mg
  • Vitamín A 13640 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fíky nařízneme uprostřed do kříže a střed trochu stlačíme.

  • 2

    Ohnivzdornou formičku vymastíme a vyložíme fíky. Portské víno s rozmarýnem a cukrem svaříme na sirup. Rozmarýn vyjmeme a sirupem přelijeme fíky. Mascarpone smícháme s kozím sýrem, medem, limetkovou šťávou a mlékem na jemný krém.

  • 3

    Okořeníme špetkou pepře. Krém rozdělíme na fíky a 2-3 minuty zapékáme na horkém grilu. Posypeme rozdrobenými sušenkami.

  • 4

Komentáře k receptu