Jablka v sezamovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
  • 3 polévková lžíce Sirup javorový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Minerální voda perlivá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 220 mg
  • Vláknina 6619.6 mg
  • Vitamín A 6619.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka oloupeme, jadřince vypíchneme a nakrájíme 2 cm plátky. Okamžitě je pokapeme citronovou šťávou, aby neztmavly. Pak je posypeme třtinovým cukrem smíchaným se skořicovým cukrem.

  • 2

    V míse si promícháme mouku se sezamovými semínky, přidáme vyšlehané vajíčko, perlivou vodu, sůl a vymícháme těstíčko.

  • 3

    Ve woku si rozpálíme olej. Plátky jablek obalíme v těstíčku a osmažíme je na oleji dozlatova, vyjmeme je z oleje a odložíme na papírovou utěrku, aby odkapaly.

  • 4

    Podáváme je pokapané javorovým sirupem.

Komentáře k receptu