Papriky plněné mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Hovězí maso mleté
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 20 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 130 ml Vývar z hovězích kostí
  • 10 ml Voda pitná
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 6 ks Paprika červená
  • 3 ks Veka
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 664 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 48.1 mg
  • Draslík 990.6 mg
  • Vláknina 9945 mg
  • Vitamín A 9945 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 170.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podusíme 1 nasekanou cibuli na troše rozehřátého oleje. Česnek oloupeme a prolisujeme. Polovinu česneku přidáme k cibuli. Přisypeme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata. Zvolna vaříme. Přimícháme mouku, rajčatový protlak a 1 lžíci petrželky. Vaříme 1 minutu. Přilijeme víno a 100 ml vody. Osolíme a opepříme. Přikryté dusíme 20 minut.

  • 2

    Na náplň namočíme plátky veky do vývaru. Na troše oleje 4 minuty podusíme zbývající cibuli, česnek a petrželku. Přidáme mleté maso a opékáme, až se rozdrolí. Přimícháme vymačkanou veku. Osolíme, opepříme a opékáme další 4 minuty.

  • 3

    Vršky paprik odkrojíme, zbavíme semen a omyjeme. Naplníme je mletým masem a upěchujeme. Papriky poskládáme do vymazané zapékací nádoby. Zbývající mleté maso přimícháme do omáčky. Papriky pečeme asi 30 minut (225 °C). Podáváme je nakrájené na plátky.

Komentáře k receptu