Lososová pěna se smetanovým křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Losos uzený
  • 10 g Lanýž
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 5 g Pepř bílý
  • 700 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Křen
  • 8 plátek Želatina
  • 4 cl Dolin - Vermouth
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 249.8 mg
  • Draslík 553.4 mg
  • Vláknina 628 mg
  • Vitamín A 628 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Třetinu plátků lososa nadrobno nakrájíme a odložíme stranou. Zbývající plátky rozmixujeme s 50 ml smetany a zakysanou smetanou. Ochutíme Vermouthem a opepříme. Lanýž nasekáme a přidáme s nakrájeným lososem rozmixovanému lososu.

  • 2

    Želatinu opatrně rozpustíme v malém množství tekutiny při mírné teplotě. Přimícháme ji k lososu. Ušleháme zbývající smetanu a opatrně ji vmícháme do lososové hmoty.

  • 3

    Nákypovou formu vyložíme průsvitnou fólií a naplníme lososovou pěnou. Povrch uhladíme. Přikryjeme a chladíme nejméně 4 hodiny.

  • 4

    Pěnu vyklopíme a ozdobíme snítkou kopru. Ušleháme smetanu a přimícháme křen. Lososovou pěnu podáváme se smetanovým křenem.

Komentáře k receptu