Zapékané svatojakubské mušle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Pažitka
  • 150 ml Víno bílé
  • 400 ml Vývar rybí
  • 1 ks Šalotka
  • 16 ks Mušle svatojakubské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1357 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 66.3 mg
  • Draslík 706 mg
  • Vláknina 4432.5 mg
  • Vitamín A 4432.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na omáčku přivedeme k varu bílé víno se šalotkou, prudce vaříme a odpaříme na polovinu. Přilijeme rybí vývar, vaříme a odpaříme na 1/3. Vývar prolisujeme a znovu přivedeme k varu. Přimícháme na vločky nakrájené vychlazené máslo a odstavíme. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Mušle otevřeme, dobře omyjeme, osušíme a vyjmeme. Stáhneme šedý, nejedlý masitý plášť.

  • 3

    Bílý sval neboli ořech osolíme a opepříme. Grilujeme asi

  • 4

    3 minuty na roštu, který jsme potřeli olejem. Vrátíme do misky z lastur a podáváme s omáčkou, do níž jsme přimíchali pažitku.

Komentáře k receptu