Hovězí vemínko smažené (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1314 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 562.8 mg
 - Draslík 31 mg
 - Vláknina 1590 mg
 - Vitamín A 1590 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí vemínka zbavíme loje a blan, opereme je ve vlažné vodě a rozkrájíme na menší části. Vložíme je do vařící vody a zvolna vaříme doměkka. Během vaření jimi občas zamícháme, aby se nepřichytila ke dnu.
 - 
                                2
Měkká vemínka zchladíme ve studené vodě a nakrájíme na plátky. Osolíme je, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Takto připravená vemínka usmažíme po obou stranách v horkém oleji dozlatova. Ihned podáváme.