Pečené kuřecí maso se šalotkami a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Olej sezamový
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 900 g Kuřecí prsa
  • 500 g Houby čerstvé
  • 15 g Med včelí
  • 150 g Jogurt bílý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 15 g Petržel - nať
  • 25 g Zázvor celý
  • 20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 30 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1680 kcal
  • Sacharidy 240 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1223 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 229 g
  • Cholesterol 148.9 mg
  • Draslík 5852.9 mg
  • Vláknina 9687.5 mg
  • Vitamín A 9687.5 mg
  • Vitamín B6 6.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku ochutím solí a pepřem a obalíme v ní kuřecí maso. Maso opékáme 4 minuty na oleji na velké pánvi s vysokým okrajem dozlatova. Přeneseme do kastrolu, který se může dávat do trouby a udržujeme teplé.

  • 2

    Ve šťávě, která zůstala na pánvi, pomalu opékáme nakrájené houby a šalotky. Podlijeme kuřecím vývarem, ochutíme worcesterskou omáčkou, čerstvým zázvorem a medem, osolíme a opepříme.

  • 3

    Směsí přelijeme kuřecí maso, kastrol přikryjeme pokličkou a pečeme 1 hodinu v troubě předehřáté na 150 °C. Maso musí být velmi křehké. Přidáme jogurt a pečeme 10 minut. Pokrm podáváme horký a ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu