Kuřecí maso s cibulkami a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1051 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 50 mg
 - Draslík 1098.8 mg
 - Vláknina 27906.2 mg
 - Vitamín A 27906.2 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 80.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a 3 minuty na ní za stálého míchání opékáme cibuli.
 - 
                                2
Cibuli vyjmeme z pánve a odložíme. Na pánvi postupně opečeme ze všech stran dozlatova kousky kuřecího masa. Hotové maso odkládáme do kastrolu, který je možné dát do trouby.
 - 
                                3
Šťávu na pánvi zaprášíme moukou a mícháme, dokud jíška nezačne hnědnout. Za stálého míchání rozředíme kuřecím vývarem.
 - 
                                4
Omáčkou z pánve přelijeme kuře, přidáme bouquet garni a kastrol dáme na 35 minut do trouby předehřáté na 200 °C.
 - 
                                5
Zhruba 10 minut před koncem pečení vyjmeme z omáčky bouquet garni a přidáme hrášek a cibuli. Pokrm osolíme, opepříme a vrátíme do trouby.
 - 
                                6
Hotové maso upravíme na talíře, obložíme hráškem s cibulí a případně ozdobíme petrželkou.