Kuře s medem a pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Med včelí
  • 30 g Estragon
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 15 g Med pampeliškový
  • 60 g Olivy černé
  • 300 ml Džus pomerančový
  • 50 ml Ocet vinný
  • 1 ks Kuře
  • 2 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1184 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 963 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 344.5 mg
  • Draslík 1442.3 mg
  • Vláknina 7972.5 mg
  • Vitamín A 7972.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře položíme na prkénko hřbetní stranou navrch. Nůžkami na drůbež ho podél hřbetu rozstřihneme, prsní kost však necháme neporušenou.

  • 2

    Kuře omyjeme studenou vodou, necháme okapat a rozložíme na prkénko kůží navrch. Kuře zploštíme, konce nohou odstřihneme.

  • 3

    Dvěma dlouhými špejlemi kuře zpevníme, aby drželo rozložené naplocho. Kůži osolíme a opepříme.

  • 4

    Připravíme marinádu: pomerančový džus, vinný ocet, med a estragon dáme do mísy a promícháme. Kuře vložíme do marinády, zakryjeme pokličkou, necháme 4 hodiny v chladničce marinovat. Během uvedené doby je několikrát obrátíme.

  • 5

    Příprava omáčky: zakysanou smetanu, estragon, pomerančovou šťávu, med a nadrobno nakrájené olivy smícháme, osolíme, opepříme. Misku s omáčkou přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky vychladit.

  • 6

    Kuře s marinádou upravíme na pekáč kůží dospod, obložíme dílky pomeranče a pečeme 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Potom kuře obrátíme a pečeme ještě 20-30 minut. Během pečení kuře poléváme vypečenou šťávou. Hotové kuře necháme chvíli odpočinout, ozdobíme estragonem.

  • 7

Komentáře k receptu