Vepřový řízek přírodní s vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Vepřová kýta
  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 ml Olej olivový
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 788 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 345.8 mg
  • Draslík 1182.4 mg
  • Vláknina 9553.4 mg
  • Vitamín A 9553.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu nakrájíme na pět plátků, na okrajích trošku nařízneme, naklepeme, osolíme a opeříme.

  • 2

    Zprudka usmažíme v rozpáleném oleji z obou stran. Nyní zmírníme oheň, zaprášíme moukou, přisypeme nadrobno posekanou šalvěj, podlijeme trochou vývaru a podusíme 10 minut. Podléváme podle potřeby, šťáva by měla být středně hustá. Nakonec na každý plátek rozbijeme vejce, necháme ztuhnout bílek, žloutek zůstane mírně tekutý.

Komentáře k receptu