Kuřecí závitky se šunkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr Čedar
  • 500 g Červená řepa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 120 g Šalotka
  • 15 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 30 ml Víno portské
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 8 ks Šalvěj čerstvá
  • 8 plátek Anglická slanina
  • 8 plátek Šunka dušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1223 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 196 mg
  • Draslík 1356.4 mg
  • Vláknina 9274.5 mg
  • Vitamín A 9274.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa podélně nařízneme tak, aby vznikla velká kapsa. Do každé kapsy vložíme plátek sýra a šunky, 2 lístky šalvěje, osolíme a opepříme. Kuřecí řízky zabalíme do plátků slaniny, abychom kapsy uzavřeli. Poté je vložíme do kastrolu a přelijeme kuřecím vývarem a portským vínem. K masu přidáme šalotky a kastrol pod pokličkou dáme do trouby předehřáté na 190 °C. Pečeme zhruba 40 minut.

  • 2

    Hotové závitky a šalotky vyjmeme z kastrolu a udržujeme v teple. Šťávu přivedeme k varu, odstavíme, vmícháme do ní rozpuštěný kukuřičný škrob, případně sůl a pepř a vaříme do zhoustnutí. Maso obložíme šalotkami a uvařenou červenou řepou. Pokrm přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu