Krevety vařené v kokosové smetaně s ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže jasmínová
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 300 ml Kokosová smetana
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 ks Ananas
  • 2 polévková lžíce Kari pasta červená
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 78.8 mg
  • Draslík 377.6 mg
  • Vláknina 9114.5 mg
  • Vitamín A 9114.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Obří krevety vyloupeme a zbavíme střívek.

  • 2

    V hlubokém rendlíku smícháme kokosovou smetanu s oloupaným a drobně pokrájeným čerstvým ananasem, kari pastou, cukrem a rybí omáčkou. Směs přivedeme k varu, přidáme vyloupané krevety a posekaný koriandr. Vaříme, dokud krevety nezrůžoví.

  • 3

    Hotovou směs servírujeme s uvařenou jasmínovou rýží.

Komentáře k receptu