Grilované kuřecí řízky s míchaným salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Lilek
  • 10 g Citronová kůra
  • 10 g Máta
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 300 g Cuketa
  • 200 g Fenykl sladký - hlíza
  • 100 g Paprika mletá sladká
  • 60 g Cibule červená
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 350 g Bageta
  • 100 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1251 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 1914.1 mg
  • Vláknina 34827.9 mg
  • Vitamín A 34827.9 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 8.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kolečka lilku (baklažánu) dáme na cedník a posypeme solí. Ponecháme je zhruba půl hodiny odpočinout, potom je opláchneme a osušíme. Sůl odstraňuje z lilku hořkost. V misce smícháme prolisovaný česnek, nastrouhanou citronovou kůru, mátu, 6 lžic olivového oleje, sůl a pepř. Kuřecí řízky několikrát nařízneme ostrým nožem šikmo napříč a maso potřeme zhruba polovinou směsi s olejem a česnekem.

  • 2

    Kolečka lilku smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a se zbývající polovinou směsi s olejem a česnekem. Maso i zeleninu necháme zhruba 30 minut marinovat. Kuřecí maso a zeleninu

  • 3

    opékáme pod předehřátým grilem nebo nad žhavým dřevěným uhlím dozlatova. Pokud nemáme k dispozici ani kuchyňský elektrický nebo plynový gril, ani venkovní gril na dřevěné uhlí, můžeme tento pokrm připravit stejně dobře na pánvi na ploténce sporáku. Během tepelné úpravy maso i zeleninu několikrát obrátíme. Maso musí být křehké a šťavnaté.

  • 4

    Italský chléb ciabatta nebo francouzskou bagetu nakrájíme na silnější krajíčky, potřeme olivovým olejem a opečeme po obou stranách dozlatova. Hotové kuřecí maso a zeleninu pokapeme zbylým olivovým olejem, rozdělíme na talíře a podáváme teplé nebo studené s opečeným pečivem jako chutnou večeři nebo jako pohoštění pro návštěvu.

Komentáře k receptu