Sladkokyselá kuřecí stehýnka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Med včelí
  • 100 g Salát hlávkový
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Pepř cayenský
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Ocet vinný
  • 20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 8 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuřecí stehna
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 733 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 207.5 mg
  • Draslík 586.4 mg
  • Vláknina 2543 mg
  • Vitamín A 2543 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí spodní stehna několikrát ozdobně nařízneme napříč a můžeme je případně zbavit kůže. Stehna rozložíme do mělké nekovové nádoby.

  • 2

    Červený vinný ocet, rajčatový protlak, sójovou omáčku, med, worcesterskou omáčku, česnek a kajenský pepř smícháme v misce a nalijeme na kuřecí stehna. Kuřecí maso marinujeme v chladničce zhruba hodinu. Plynový nebo elektrický gril předehřejeme na střední teplotu a maso pod ním grilujeme v grilovací nádobě zhruba 20 minut. Marinovaná kuřecí stehna můžeme opékat také na žhavém dřevěném uhlí. Během opékání je několikrát obrátíme a potřeme marinádou. Hotová stehna obložíme snítkami petrželky a podáváme s míchaným listovým salátem a křupavým bílým pečivem. Výborně se hodí jako pohoštění pro návštěvu.

Komentáře k receptu