Smažený mořský ďas s chilli omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 480 g Mořský ďas
  • 25 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 3 ks Chilli paprička
  • 2 ks Limetka
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 562.6 mg
  • Vláknina 2535 mg
  • Vitamín A 2535 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky ryby obalíme v maizeně a ve woku na rozpáleném oleji smažíme na všech stranách. S rybou manipulujeme opatrně, aby se maso nerozpadlo. Upečené plátky přeneseme na mísu a udržujeme v teple.

  • 2

    Na výpeku orestujeme utřený česnek a plátky dvou chilli papriček pokrájených na proužky. Po minutě přimícháme cukr, dvě lžíce vody, strouhanou kůru a šťávu z limetek. Směs provaříme dvě minuty.

  • 3

    Smaženou rybu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, zdobíme tenkými plátky limetky a podáváme.

Komentáře k receptu