Šťavnaté jelení steaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ananas
  • 50 g Banány
  • 100 g Kompot třešňový
  • 800 g Jelení maso
  • 5 g Pepř bílý
  • 50 ml Olej olivový
  • 60 ml Víno červené
  • 20 ml Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 3 ks Jalovec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 170 mg
  • Draslík 774.6 mg
  • Vláknina 2055.5 mg
  • Vitamín A 2055.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tři lžíce oleje smícháme s octem, červeným vínem, rozmačkanými jalovčinkami a hořčicí. Do směsi naložíme roštěnky a marinujeme pod pokličkou 24 hodin v chladničce.

  • 2

    Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a osušíme. Zbytek oleje rozehřejeme na pánvi a steaky smažíme 6 minut z obou stran. Osolíme, opepříme a uložíme.

  • 3

    Ve výpeku osmažíme kostičky ananasu. Banán oloupeme, rozčtvrtíme a smažíme s ananasem. Přidáme třešně se šťávou a 2-3 lžíce marinády, prohřejeme a ochutíme. Maso upravíme na talíře, pokapeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu