Lasagne se zvěřinou
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 150 g Slanina vepřová
 - 100 g Sýr Gouda 45%
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 10 g Petržel - nať
 - 3 g Muškátový oříšek
 - 100 g Paprika červená
 - 20 g Tymián čerstvý
 - 350 g Těstoviny Lasagne
 - 400 g Srnčí maso pečené
 - 250 ml Zakysaná smetana
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 933 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 1108 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 92.5 mg
 - Draslík 657.2 mg
 - Vláknina 4707 mg
 - Vitamín A 4707 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 220 °C. Upečenou zvěřinu nakrájíme na nudličky. Papriku očistíme, rozpůlíme, odstraníme semínka, dužinu omyjeme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme.
 - 
                                2
Máslo rozehřejeme, cibuli a česnek necháme zesklovatět. Přidáme slaninu a papriku a smažíme 4 minuty.
 - 
                                3
Petrželku omyjeme, otřepáním osušíme a najemno nasekáme. Jednu lžíci nasekané petrželky odložíme stranou, zbytek smícháme se smetanou, tymiánem, muškátovým oříškem, solí a pepřem, přilijeme na pánev.
 - 
                                4
Maso, lasagne, omáčku a nastrouhaný sýr naskládáme postupně do nákypové formy. Mozzarellu nakrájíme na kostičky a rozdělíme na směs. Pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 25 minut.