Polévka z červeného zelí s bažantem a švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Husí sádlo
  • 500 g Zelí červené - sterilizované
  • 5 g Sůl
  • 10 g Cukr krupice
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Zakysaná smetana
  • 125 g Švestky
  • 15 g Hořčice
  • 500 ml Víno červené
  • 15 ml Ocet Sherry
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Jalovec
  • 2 ks Jablka
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Bažant obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 127.6 mg
  • Draslík 884.5 mg
  • Vláknina 8544.3 mg
  • Vitamín A 8544.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Husí sádlo rozehřejeme ve velkém hrnci a cibuli na něm osmažíme. Přidáme červené zelí a osmažíme.

  • 2

    Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Přidáme zelí. Přidáme červené víno, bobkové listy, 1 l vody přivedeme k varu.

  • 3

    Mezitím omyjeme bažanta, rozdělíme na 6-8 dílů, osolíme a potřeme rozmačkanými jalovčinkami a hořčicí.

  • 4

    Bažanta a sušené švestky přidáme do polévky a na mírném ohni vaříme asi 1 hodinu. Bažanta vyjmeme a maso vykostíme. Bobkové listy odstraníme a maso znovu vložíme do polévky.

  • 5

    Polévku ochutíme cukrem, octem sherry a pepřem. Ozdobíme petrželkou, lžící kyselé smetany a podáváme.

Komentáře k receptu