Červenorybízová pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 50 g Cukr krupice
  • 500 g Rybíz červený
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 46.1 mg
  • Draslík 402.1 mg
  • Vláknina 10750 mg
  • Vitamín A 10750 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme jogurt se šlehačkou, přidáme cukr a ušleháme do hladké, lehké pěny. Vložíme do lednice.

  • 2

    Rybíz omyjeme, odstopkujeme a asi polovinu vmícháme do vychlazené pěny.

  • 3

    Rozdělíme do pohárů, posypeme zbytkem rybízu a dle chuti posypeme cukrem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu