Vaječná smaženice s nudlemi, krevetami a růžičkovou kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kapusta růžičková
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 250 g Nudle čínské vaječné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 323 mg
  • Draslík 530.1 mg
  • Vláknina 6501 mg
  • Vitamín A 6501 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tenké čínské nudle uvaříme podle návodu v mírně osolené vodě, pak je scedíme a necháme odkapat.

  • 2

    Šalotku očistíme a pokrájíme na kostičky. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké proužky. Drobné krevety očistíme a omyjeme. Vrchní lístky růžičkové kapusty sloupneme a růžičky omyjeme.

  • 3

    Ve woku si na rozehřátém oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme k ní růžičkovou kapustu s chilli papričkou, promícháme a opékáme do změknutí kapusty. Pak přidáme uvařené nudle, krevety, ochutíme sójovou a chilli omáčkou, znovu promícháme a opékáme ještě 2-3 minuty.

  • 4

    Nudlovou směs odhrneme stranou k okrajům pánve, na střed dáme rozehřát 1 lžíci másla a pak doprostřed vlijeme rozšlehaná, osolená a opepřená vajíčka. Za stálého míchání je necháme srazit do poloměkka, pak celou směs v pánvi promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu