Koroptev s jablky v karamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Jablka
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1000 g Koroptev
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 200 ml Vývar slepičí
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Margarín
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 827 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 172.4 mg
  • Vláknina 5202.5 mg
  • Vitamín A 5202.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 220°C. Jablka oloupeme, jádřince vykrojíme, dužinu nakrájíme na silné plátky a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Koroptev omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř osolíme a opepříme. Rozmarýn omyjeme, otřepáním osušíme a vložíme do břišní dutiny.

  • 3

    Margarín rozehřejeme v pekáči a koroptev pečeme v troubě asi 20 minut. Poté koroptev vyjmeme, rozčtvrtíme a uložíme na teplé místo. Vypečenou šťávu zalijeme slepičím a zeleninovým vývarem a za stálého míchání vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu. Cukr necháme zkaramelizovat v pánvi. Plátky jablek povaříme v karamelu, jednou je opatrně obrátíme. Čtvrtky koroptve upravíme s plátky jablek na talíře, pokapeme šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu