Kachní prsíčka s mátou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 22 g
- Sodík 740 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 135.3 mg
- Draslík 576.8 mg
- Vláknina 3063.3 mg
- Vitamín A 3063.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kachní prsíčka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. 
- 
                                2Prsíčka smažíme v horkém oleji z obou stran asi 8 minut, potom je zabalíme do alobalu a necháme 7 minut odpočinout. 
- 
                                3Mátu omyjeme, otřepáním osušíme a nadrobno nasekáme. Jednu lžíci máty odložíme stranou. Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. 
- 
                                4Připravíme omáčku: Vypečenou šťávu povaříme s červeným vínem. Přidáme slepičí vývar, šťávu z hořkých pomerančů a povaříme. 
- 
                                5Přidáme ledové máslo a našleháme krémovou omáčky. 
- 
                                6Dílky pomeranče a mátu přidáme do omáčky a ochutíme cukrem. Maso nakrájíme napříč na plátky, zalijeme omáčkou a podáváme posypané zbylou mátou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        