Řízek s pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 633 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 111.5 mg
 - Draslík 490.6 mg
 - Vláknina 878.5 mg
 - Vitamín A 878.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řízky osušíme a slabě naklepeme, osolíme. Celé koření roztlučeme nahrubo v hmoždíři a nasypeme na talíř. Řízky po obou stranách pořádně přimáčkneme do roztlučeného koření, aby se rovnoměrně obalily.
 - 
                                2
Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme olej. Opepřené řízky smažíme z každé strany na středně velkém až silném plameni 2 min.
 - 
                                3
Na čistou pánev dáme máslo, necháme zpěnit a lehce zhnědnout. Ještě jednou v něm obalíme řízky, pokapeme koňakem (s nádechem nostalgie zapálíme a flambujeme), pánev odstavíme a maso necháme krátce dojít.