Jehněčí plec na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Hrášek mražený
  • 200 g Jehněčí plec
  • 20 g Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 490.7 mg
  • Vláknina 10478 mg
  • Vitamín A 10478 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plec nakrájíme na středně velké kostky a na oleji orestujeme po obou stranách. Poté maso vyjmeme na mísu a na oleji osmažíme cibuli, kterou jsme nakrájeli na kostičky, přimícháme mletou papriku, rychle promícháme a podlijeme vodou. Přidáme odložené maso a pod poklicí dusíme.

  • 2

    Když je maso téměř měkké, vsypeme hrášek, posekanou petrželovou nať a dusíme, až je maso měkké. Hned podáváme, nejlépe s rýží.

Komentáře k receptu