Ostré čočkové ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Čočka jedlá
  • 15 g Med včelí
  • 150 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 30 g Rozmarýn čerstvý
  • 50 ml Olej olivový
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 20 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 102 g
  • Sodík 960 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 695.8 mg
  • Vláknina 31067.5 mg
  • Vitamín A 31067.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Chilli papričky rozdrobíme. Rozmarýn omyjeme a oklepeme, otrháme jehličky a nasekáme je.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej a na středním ohni na oleji podusíme mrkev s cibulí, česnekem, chilli a rozmarýnem. Čočku přimícháme tak, aby byla pokrytá tukem. Přilijeme vývar a zakryté necháme na mírném ohni zhruba 45 minut vařit, dokud čočka nebude měkká (ale ne příliš). V případě potřeby přidáme vodu.

  • 3

    Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme, přimícháme je k čočce a jenom ohřejeme. Pokrm ochutíme solí, medem a balzamikovým octem.

Komentáře k receptu