Penne v krému ze sýru a klobásy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr Gouda 30%
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Fenykl obecný
  • 150 g Klobása - Čabajka
  • 400 g Těstoviny Penne
  • 40 ml Mléko polotučné
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Čekanka
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 931 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 1 mg
  • Draslík 147.3 mg
  • Vláknina 5325 mg
  • Vitamín A 5325 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasekáme cibuli, krátce ji podusíme na oleji. Přidáme k předem rozmačkaným fenyklovým semínkům. Omyjeme čekanku, odstraníme tvrdou bílou část a najemno pokrájíme.

  • 2

    Oloupeme klobásu, najemno nasekáme, orestujeme na pánvi s podušenou cibulí, abychom odstranili přebytečný tuk. Přidáme rozmačkaný neoloupaný česnek. Podusíme 1 minutu a přidáme čekanku.

  • 3

    Podusíme dalších 5 minut, průběžně zaléváme mlékem, osolíme a opepříme.

  • 4

    Uvaříme penne, scedíme, smícháme s krémovou čekankovou omáčkou a přidáme sýr nakrájený na malé kostičky, jež se v těstovinách roztaví.

  • 5

Komentáře k receptu