Hovězí závitky s nádivkou
Suroviny
- 60 g Slanina vepřová
 - 10 g Řeřicha
 - 30 g Mouka polohrubá
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 10 g Pažitka
 - 15 g Petržel kudrnka
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Zázvor mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 4 plátek Hovězí kýta
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 370 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 145.5 mg
 - Draslík 179.5 mg
 - Vláknina 2469.5 mg
 - Vitamín A 2469.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem.
 - 
                                2
V misce smícháme posekanou petrželku, kostičky slaniny, vejce, sůl, zázvor a směs na másle usmažíme. Touto nádivkou potřeme plátky masa, zabalíme do závitků a ovážeme nití.
 - 
                                3
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, usmažíme dozlatova. Přiložíme závitky, trochu orestujeme a podlijeme vodou. Dusíme 30 minut, zalijeme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme trochu prolisovaného česneku a dusíme ještě hodinu.
 - 
                                4
Závitky zbavíme nití, rozdělíme na talíře, přiložíme vařené brambory, přelijeme omáčkou a posypeme posekanou pažitkou, petrželkou a řeřichou.